Átadták a Mezőpanit Község kilenc oktatási intézményének vásárolt digitális eszközöket

2019. december 3-án, kedden 13 órától a Mezőpaniti Kádár Márton Általános Iskola Dokumentációs és Információs Központjában került átadásra – a Mezőpanit Község Önkormányzata által indított Oktatásfejlesztési Program keretében – a község 9 oktatási intézményének és az ezekben tanító pedagógusoknak szánt támogatás.

Mezőpanit Község Önkormányzata 2017-ben egy olyan oktatásfejlesztési programot indított el, amely nagy hangsúlyt fektet a községbeli 5 óvoda és 4 iskola fejlesztésére, valamint az itt tanuló 560 gyerek és 46 pedagógus időszerű tanulási és tanítási lehetőségeinek megteremtésére. A program célja az iskola vezetőségének és a tanítók munkájának modern oktatási rendszerbe való felzárkóztatása.

A hivatalos átadó alkalmával Bodó Előd Barna, Mezőpanit község polgármestere ismertette az Oktatásfejlesztési Program keretében, 2016 óta véghezvitt eddigi megvalósításokat (tető- és mennyezetjavítások, tornaterem kialakítása, több terem padlózatának cseréje és kifestése, új kerítések létrehozása, illemhely kialakítása), majd rátért a 2019-es évben, a költségvetés függvényében megvalósult oktatásügyi fejlesztésekre:

  • Teljes lefedettséget biztosító WIFI hálózat kialakítása  a 9 oktatási intézmény minden tanteremében;
  • Digitális és egyéb felszerelések vásárlása: 12 db laptop, 3 db kivetítő és vetítővászon, 7 db vezeték nélküli csatlakozású lejátszó, 6 db aktív hangfal és 9 db papírtömbös tábla (flipchart);
  • Fejenkénti 300 lejes taneszköz keret a 46 pedagógus számára, amelyet taneszközök vásárlására költhetnek el.

Deák János a Kádár Márton Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a 2019-es évben megvalósított fejlesztésekért, és köszönetet mondott az önkormányzat vezetőinek a tantestület nevében  a 30000 lej értékben vásárolt digitális eszközökért, valamint a 14000 lejes taneszköz keret biztosításáért. Ígérte, hogy a pedagógusok és az intézmény vezetői mindent megtesznek azért, hogy a kapott eszközöket maximálisan felhasználják.

A polgármester a hivatalos átadás után ismertette az Oktatásfejlesztési Program 2020-ra vonatkozó terveit, amely a csittszentiváni iskola teljes átalakítását és egy 60 férőhelyes bölcsőde építését foglalja magába.