A hulladékbegyűjtés programja a Húsvéti ünnepek alatt

Share

TISZTELT LAKOSOK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy:

  • április 13-a (hétfő) helyett 2020. április 11-én (szombaton) gyűjtik be a hulladékot;
  • április 20-a (hétfő) helyett 2020. április 18-án (szombaton) gyűjtik be a hulladékot.

Áldott húsvétot kívánunk!

Közlemény – A 15-ös autóbusz hétvégi menetrendjének megváltoztatásával kapcsolatban

Share

A TRANSPORT LOCAL S.A. – S.C. SILETINA IMPEX S.R.L. közszállítási vállalat a 2019-es év elején lakossági kérésre megváltoztatta a 15-ös számú busz menetrendjét: így hétvégenként, a Bega állomástól a korábban 6:00 órakor induló busz 6:20-kor indult. A lakosok azzal indokolták kérésüket, hogy az éjszakai műszakból hazafele tartó ingázók nem érik el a korai buszt.

Szintén ebben az évben újabb kérés érkezett a lakosság részéről, amely még több lakos panaszának ad hangot, hogy a busz 6:20 perces indulása miatt nem érnek be időben munkahelyükre, és félő, hogy a munkáltató nem tolerálja a nagy késést.

Mezőpanit Helyi Tanácsa rendes gyűlésén megvitatta a kérdést, és arra a következtetésre jutott, hogy a munkahelyekre való pontos beérkezés fontosabb tényező a lakosok érdekében, mint a hazautazási időpont, hiszen sokaknak veszélybe kerülhet a megélhetése. Így Mezőpanit Önkormányzata egyeztetve a közszállítási vállalattal, kérelmezte a 15-ös autóbuszjárat hétvégi reggel 6:00 órai indulásának visszaállítását a Bega állomásról, és 6:45-kor a Mezőpanitból való visszaindulását. A módosítást a vállalat, közlése szerint, 2019. július 20-ától, szombattól lépteti érvénybe.

Mezőpanit Község Önkormányzata továbbra is igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy a lehetőségekhez mérten a lakosság érdekeit képviselje.

Tisztelettel,
Bodó Előd Barna
polgármester