2022. november 4-étől, azaz péntektől kezdődően, Mezőpanit Község területén egy új hulladékszállító vállalat fog tevékenykedni. A Brantner Veres Kft, amely a háztartási valamint a szelektív hulladékot is gyüjteni fogja, a Maros Megyei Tanács által szervezett közbeszerzés nyertese lett, így most Maros megye egy nagy részén üzemelni fog, Mezőpanit Község területén kívül még 17 települést beleértve.

A következő változásokra számíthatunk:

 • Az elkövetkező 3 hónap egy próbaidő, ez idő alatt más szállítási program lesz, mint eddig. Bármilyen változás esetén értesítjük önöket.
  FONTOS: a háztartási szemetet ezután minden héten elviszik, a szelektívet kéthetente, és nem ugyanazon a napon mindent. Az új program a lenti táblázatban található.
 • A szemétszállító cég egy darab 120 literes kukát biztosít a háztartási szemét gyűjtésére minden háztartás számára.
  FONTOS: November 7-étől, hétfőtől elkezdjük a szemetesek kiosztását a lakosságnak. Jöhetnek átvenni ezeket naponta 8:00 és 14:00 között a Polgármesteri Hivatalhoz. Ehhez igazolniuk kell, hogy a 2022-es szemétdíj törlesztve van és nincs elmaradás.
 • A szelektív szemetet zsákokban kell gyűjteni, ehhez a cég a zsákokat biztosítja.
  FONTOS: csak tiszta papírt és tiszta műanyagot szabad beletenni a zsákokba, különben nem fogják elszállítani!
 • Jogi személyek (cégek (SRL, PFA, II, stb), egyesületek, egyházak, stb.) esetében kötelező módon le kell tenni egy bevallást, ezzel kapcsolatban keressék az Adó- és illetékügyi iroda munkatársát, Gál Irént (0265-322112)
 • Ebben a három hónapban szünetel az üveg hulladék elszállítása, mivel dolgozunk egy új begyűjtési rendszer kialakításán.

A cél közös: minél kevesebb szemetet termelni, azaz csak azt tenni a szemétbe, amit otthon nem tudunk komposztálni. A megtermelt szemetet pedig minél jobban válogassuk szét, hogy amit csak lehet újra lehessen hasznosítani.
Mivel ez egy új rendszer, biztosan lesznek fennakadások. Ha bármi probléma, van kérjük jelezzék felénk, hogy orvosolni tudjuk.

Köszönjük mindenki együttműködését! Tartsuk tisztán községünket, járjunk élen a szelektív gyűjtésben!

A 2022. november 4-étől érvényes új szemétszállítási program Mezőpanit Községben: