Începând cu ziua de vineri, 04.11.2022, pe raza Comunei Pănet, își va începe activitatea o nouă firmă de salubrizare denumită Brantner Veres S.A care va colecta atât deșeul menajer cât și cel selectiv. Firma a fost desemnată câștigătoare în urma licitației organizată de Consiliul Județean Mureș și astfel va opera pe raza județului Mureș. Alături de Comuna Pănet firma activează și în alte 17 unități administrativ teritoriale.

Ne putem aștepta la următoarele modificări:

 • Următoarele trei luni vor fi o perioadă de probă pe durata căreia va exista un program diferit de cel cu care ne-am obișnuit. Despre orice modificare vă vom ține la curent.
  IMPORTANT: deșeul menajer va fi colectat în fiecare săptămână. Deșeul selectiv va fi colectat din două în două săptămâni, în zile diferite în funcție de tipul deșeului.
 • Fiecare gospodărie va primi de la firma de salubritate câte o pubelă de 120 l pentru colectarea gunoiului menajer.
  IMPORTANT: începând cu data de 7 noiembrie vom începe distribuirea pubelelor către populație. Puteți veni să le ridicați zilnic între orele 08:00-15:00 de la Primăria Comunei Pănet, iar pentru aceasta trebuie să fiți la zi cu plata taxei de salubritate pe anul 2022 fără restanțe.
  Deșeul selectiv va fi colectat în sacii asigurați de către firma de salubritate.
  IMPORTANT: să fim atenți ca în saci să punem hârtie și plastic curat deoarece în caz contrar firma nu le va ridica.
 • Pentru persoanele juridice, firmele, PFA-le, ÎI-le, etc., asociațiile, cultele, este necesară depunerea unei declarații la Compartimentul de taxe și impozite, persoană de contact: Gal Iren 0265 322112.
 • În aceste trei luni va fi sistată colectarea sticlei deoarece se lucrează la un nou sistem de colectare.

Scopul este comun: să producem cât mai puține deșeuri, adică să aruncăm la gunoi doar resturile pe care nu le putem composta. Gunoiul rămas să fie selectat cât mai eficient!

Având în vedere că este un nou sistem mai mult ca sigur că vor fi dificultăți. Orice probleme vor apărea vă rugăm să ne contactați ca să le putem soluționa.

Vă mulțumim pentru colaborare! Să păstrăm comuna curată și să fim cât mai conștiincioși în colectarea selectivă.

Noul program de colectare a deșeurilor pe raza Comunei Pănet începând cu data de 04.11.2022: